KHASM GROUP

IDEI NOI PENTRU UN MEDIU SANATOS

 

DE STIUT......

 

      In prezent una dintre cele mai mari preocupari ale omenirii o reprezinta apa. Viata nu poate exista fara apa . In activitatea celulelor vii care stau la baza existentei si functonarii organismelor apa se gaseste sub trei forme:

•  intracelulara in proportie de 50%

•  interstitiala in proportie de 15%

•  circulanta in proportie de 5%

      Epurarea este un proces complex de retinere si neutralizare prin diferite mijloace, a substantelor nocive dizolvate, in stare coloidala sau de suspensii prezente in apele uzate industrial si orasenesc in scopul deversarii lor in emisar fara ca prin acest lucru sa rezulte prejudicii asupra florei cat si asupra faunei acvatice cat si a omului sau pentru reutilizarea si refolosirea lor in procese tehnologice mai putin pretentioase unde nu se cere o apa de calitate cu exigente de potabilitate.

      Epurarea apelor uzate poate fi in functie de caracteristicile apei si de cerintele evacuarii in emisar mai mult sau mai putin complexa. Apele uzate cu caracter predominant anorganic vor fi tratate numai prin mijloace fizico-chimice de retinere si neutralizare: sedimentare, neutralizare, precipitare, coagulare, floculare, adsorbtie pe carbune activ, schimb ionic. Apele uzate cu un caracter predominant organic sunt epurate prin procedee fizico-chimico-biologice; aplicarea procedeelor bilogice se poate face doar daca substantele organice pot fi metabolizate adica biodegradabile.

 

 

Copyright ©2008. khasmgroup.ro All right Reserved